Sportschef: Kreuziger-tab kan blive dyrt for Contador

Alberto Contador led et alvorligt tab, da Tinkoff-Saxo lørdag måtte stryge tjekken Roman Kreuziger af holdkortet til de kommende ugers Tour de France.

Tjekken var en vigtig brik i Contadors kamp mod især Sky-rytteren Chris Froome. Det mener Danmarks Cykle Unions sportschef, Lars Bonde.

Kreuziger blev sidste år nummer fem i Tour de France, og han var den sidste holdkammerat, som slap Contador, når det gjorde allermest ondt. Det tab bliver dyrt, hvis man skal tro Lars Bonde.

- Nu hører vi, at Rafal Majka skal køre i stedet for Kreuziger. Hvor stort tabet bliver, afhænger af, hvor god stand Majka er i. Eller om en anden overrasker, siger Lars Bonde.

Ifølge internationale medier har Rafal Majka på sin Facebook-profil givet udtryk for en vis utilfredshed med at skulle køre Tour de France, så hans topform kan være langt væk.

- Contador har Michael Rogers og Nicolas Roche, men når der kun sidder 10 ryttere tilbage i favoritgruppen er det ikke sikkert, at de er med.

- Der har Chris Froome formentlig Richie Porte og måske en mere med sig. Så det kan blive et problem, siger Lars Bonde.

Tinkoff-Saxo, der har Bjarne Riis som ledende sportsdirektør og syv danskere på kontrakt, har endnu ikke offentliggjort sit endelige Tour de France-hold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip