Sportschef om ishockey-guld: Føles godt at skrive historie

Skrevet af admin

12/04/2015

Mest læste i dag

Der blev skrevet dansk ishockeyhistorie, da Sønderjyske søndag aften vandt 6-1 over Esbjerg Energy, da de to tophold tørnede sammen i Vojens.

Det er første gang i 49 år, at et hold vinder DM tre år i streg. Det er ikke sket, siden KSF (Kjøbenhavns Skøjteløberforening) blev mestre i 1965-66.

- Det er altid rart at være med til at skrive et stykke historie, men som vi arbejder på tingene hernede, kan vi konstatere, at det ikke er sket fire gange i træk.

- Vi vil hele tiden løfte overlæggeren og finde nye mål, så det kan passende være en indgangsvinkel til den nye sæson, siger Sønderjyskes sportschef Søren Stockfisch.

Selvom cifrene efter kampen ser komfortable ud, var det først til sidst i tredje periode, at Sønderjyske følte sig sikker på sejren og dermed guldet.

Forud for tredje og sidste periode førte Sønderjyske 3-0 i en kamp, hvor begge hold gik hårdt til stålet.

- Det er to hold med fysikken i højsædet. Den helt store forskel var, at vi havde styr på spillet og ikke tabte sutten. Det vil jeg godt rose spillerne for.

- Det var først i slutningen af tredje periode, inden vi kunne vide os helt sikre på sejren, siger Søren Stockfisch.

Med et hattrick var en storspillende Thomas Spelling i høj grad med til at sikre kampens udfald til Sønderjyskes fordel.

- Thomas Spelling er en fantastisk spiller og har det gen, som gør, at han kan afgøre kampene. Men han er afklaret med, at det er en holdindsats, når han når frem til målchancer, siger Søren Stockfisch.

/ritzau/