Sportschef: Rasmus Quaade er god til at æde sig selv

Danmarks Cykle Unions sportschef Lars Bonde har store forventninger til Lasse Norman Hansen og især Rasmus Quaade i onsdagens VM-enkeltstart.

Quaade, der blev nummer seks ved det seneste VM, har mulighed for at blande sig helt fremme, lyder vurderingen.

- De er klar. De er sat op. De er, hvor de skal være. Så vi ser frem til enkeltstarten, siger Lars Bonde, der melder om optimisme i den danske VM-lejr efter Pernille Mathiesens sølvmedalje i mandags.

- Selvfølgelig er det inspirerende med en medalje. Selv om det er forskellige aldersklasser, køn og alt muligt, så giver det bare noget god stemning og noget inspiration, at vi fik så god en start.

- Det er helt klart med til at sætte folk op i VM-lejren, hvor vi bor sammen, forklarer Lars Bonde.

Mens forventningerne til Lasse Norman ikke er til en top-10-placering, så er Quaade god nok til at blande sig i top-fem.

- Det gælder om at bygge op til sådan en præstation hen over timer, dage og helt op til måneder. Det er Rasmus god til. Han kan sætte en knappenål i en dato og et tidspunkt som for eksempel enkeltstarten ved VM.

- Det kan han gøre i rigtig god tid, og så forbereder han sig. Han tager sig selv helt ud sådan en dag. Det er han god til, siger Lars Bonde.

- Han kører sig selv fuldstændig til grænsen af, hvad man fysisk kan klare. Han kører, til det sortner. Så han er fuldstændig tømt for kræfter i det øjeblik, han når i mål.

- Det er det, som ofte afgør de sidste sekunder. Det er evnen til at kunne æde sig selv på den måde, lyder det fra Lars Bonde.

At være i stand til at køre med om podieplaceringerne kræver noget helt særligt, fortæller sportschefen.

- Først og fremmest handler det om fysik. Man skal have en enorm udholdenhed og styrke. I dag kræves enormt meget kraft for at kunne træde de store gear og holde tempoet.

- Ud over det skal man besidde evnen til at koncentrere sig og sætte sig op til en times smerte. Og man skal også kunne lide det. Man skal kunne lide at tage sig selv ud og køre sig selv fuldstændigt i hegnet over en time.

- Man skal formå at disponere og have moral til at træne i det, siger Lars Bonde.

Quaade er ofte set i målområdet med fråde om mundvigene liggende helt flad og kvæstet på asfalten. Men man har dog ikke grund til bekymring.

- Det er ikke farligt. Der var en gang en træner, der sagde til mig, at når man er derude, så er der stadig 20-25 procent, til man dør. Der er endnu aldrig nogen, der er døde af at køre sig selv helt ud.

- Så det er ikke farligt, men det kræver en speciel psyke at kunne det, siger Lars Bonde.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip