Sportschefen jubler: Eritreas helt beholder bjergtrøje

Det var ingen tilfældighed, at Daniel Teklehaimanot fra Eritrea i juni vandt bjergkonkurrencen i det stærkt besatte etapeløb Criterium du Dauphiné.

Også i Tour de France har den lange mand fra MTN-Qhubeka gjort sig bemærket på stigningerne og har nu kørt to dage i den prikkede bjergtrøje.

Det er resultatet af en klar strategi fra holdets ledelse om at skabe opmærksomhed omkring det første afrikanske hold i Touren.

- Det var helt planlagt, at han skulle i udbrud og vinde bjergpointene på de tidlige etaper. Vi har også allerede udpeget et par etaper i Alperne, hvor han kan tage point til konkurrencen, siger MTN-Qhubekas sportsdirektør Jens Zemke.

- Vi er ikke Jamaicas bobslædehold. Vi fokuserer på det sportslige. Vi er selvfølgelig superglade for at være her, men vi skal også have de bedst mulige resultater, forklarer tyskeren med det sportslige ansvar for det sydafrikanske hold.

Søndag er der holdtidskørsel, og mandag holder løbet hviledag, så Daniel Teklehaimanot kan køre ind i Pyrenæerne på tirsdag iført den klassiske trøje.

- Det er absolut vanvittigt. Nu har vi haft bjergtrøjen i tre dage, og vi beholder den dermed helt til Pyrenæerne. Vi åbner døre i hele verden, siger Jens Zemke.

Daniel Teklehaimanot er en af to eritreere i løbet. Sammen med Merhawi Kudus har han skabt eufori i hjemlandet. Landets præsident har allerede meldt sig over telefonen.

Han vil have en parade efter Touren. Eritreas biografer er fyldte med folk, der sidder og ser Touren live, beretter Jens Zemke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip