Sportsdomstol afviser polsk Champions League-bøn

Der bliver ingen Champions League-deltagelse for den polske klub Legia Warszawa i denne sæson.

Det står klart, efter at den internationale sportsdomstol (CAS) mandag har afvist polakkernes klage over det skrivebordsnederlag, som klubben blev idømt af det europæiske fodboldforbund (Uefa) efter kvalifikationskampene mod Celtic i tredje runde.

Legia Warszawa blev straffet for at have benyttet sig af en ulovlig spiller i returkampen mod skotterne, som Legia ellers vandt med 2-0 efter en 4-1-sejr i den første kamp.

Men ved at sende Bartosz Bereszynski på banen i slutminutterne af returkampen begik polakkerne en kostbar fejl, der resulterede i et 0-3-nederlag på Uefas skrivebord, og dermed må Legia forlade Champions League-kvalifikationen på reglen om udebanemål.

- CAS-voldgiften vil nu fortsætte, og sagen vil blive undersøgt i de kommende uger. Det sker på baggrund af Legias anmodning om, at hverken klubben eller Bereszynski vil blive pålagt sanktioner, og at Uefa vil blive afkrævet en kompensation, skriver CAS i sin afgørelse.

Legia troede, at Bartosz Bereszynski havde afsonet sin tre kampe lange karantæne i den første kamp mod Celtic og i den foregående runde mod irske St. Patrick's Athletic.

Men Legia havde ikke registreret Bereszynski til kampene mod irerne, og derfor kunne den polske spiller ifølge Uefas regler ikke afsone karantæne i de opgør.

Legia Warszawa må nu tage til takke med Europa League-playoff, hvor holdet møder Aktobe fra Kasakhstan.

/ritzau/