Sportsdomstol fastholder Suarez-karantæne

Den internationale sportsdomstol (CAS) holder fast i karantænen på fire måneder, som Luis Suarez fik af det internationale fodboldforbund (Fifa) for at have bidt en modstander ved VM.

Han får dog lov til at træne med i sin nye klub, Barcelona.

Sådan lyder torsdagens dom fra sportsdomstolen.

Ved sidste uges høring i Lausanne argumenterede FC Barcelonas advokater for, at fodboldstjernen fra Uruguay skulle have lov til at træne med sin nye klub, og at den fire måneder lange karantæne kun skulle gælde landskampe.

Det fik advokaterne kun delvist medhold i.

Suarez må træne, men altså ikke spille før 26. oktober, hvor Barcelona møder ærkerivalerne Real Madrid, og hvor den fire måneder lange karantæne udløber.

Fifa idømte Uruguay-angriberen karantænen på ni landskampe og fire måneders udelukkelse fra al fodbold, efter at han havde bidt italieneren Giorgio Chiellini under en kamp ved sommerens VM-slutrunde i Brasilien.

CAS beskriver karantænen som passende i forhold til forseelsen, men sportsdomstolen mener, at det er for "overdrevet", at Suarez skal udelukkes fra al fodbold-aktivitet, hvorfor han får lov til at træne med i Barcelona.

Seks dage efter det berømte skulderbid under VM valgte Suarez på Twitter at forklare situationen, som han havde oplevet den:

- Jeg mistede balancen med åben mund. Derfor faldt jeg ned over Chiellini, og min mund ramte hans skulder. Jeg fik et slag i ansigtet og stærke smerter i tænderne. Det var ikke noget bid.

Suarez valgte dog i samme omgang at sige undskyld:

- Sandheden er, at min kollega Giorgio Chiellini blev offer for det fysiske resultat af et bid, der stammer fra en kollision med mig.

- Jeg angrer dybt det, der skete. Jeg vil undskylde over for Giorgio Chiellini og hele fodboldfamilien. Jeg lover, at der aldrig vil opstå en lignende episode, skrev han.

Det er tredje gang i karrieren, at Suarez har fået karantæne for at bide en modstander.

Fastholdelsen af landsholdskarantænen betyder, at Suarez ikke kan spille for Uruguay ved Copa America i 2015.

Suarez skiftede kort efter sit VM-bid fra Liverpool til Barcelona.

/ritzau/

 

Dagens Gossip