Sportsdomstol renser jamaicansk sprintstjerne

Sprinteren Veronica Campbell-Brown kan fortsætte sin atletikkarriere, efter at den internationale sportsdomstol CAS har erklæret hendes dopingsuspension for ugyldig.

Jamaicaneren blev dopingtestet i maj sidste år og blev siden suspenderet, fordi der blev fundet spor af et stof, der er på antidopingagenturet Wadas forbudte liste.

Men CAS, der netop har afsluttet en tre dage lang høring i sagen, er nået frem til, at der blev begået fejl i den måde, som prøven blev taget og håndteret på, og derfor er det positive resultat blevet underkendt.

Det siger Campbell-Browns advokat, Howard Jacobs, ifølge Reuters.

- Alle hendes tidligere resultater gælder, og hun kan konkurrere med omgående virkning, siger han.

Jacobs siger, at sprinteren, der blandt andet vandt guld på 200-meteren ved OL i 2004 og 2008, regner med at stille op ved indendørs-VM i Polen i næste måned.

Og hun fastholder, at hun ikke har snydt for at skaffe sig en ulovlig fordel i forhold til konkurrenterne.

- Jeg har alt for megen selvrespekt og tilsvarende respekt for konkurrencens renhed til at gribe til illegale måder at få succes på, siger hun i en pressemeddelelse.

Det jamaicanske antidopingagentur, der stod for at indsamle prøven, skal betale en del af Veronica Campbell-Browns omkostninger i forbindelse med sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip