Spottet med hvid cowboyhat: Hvad laver Peter Sagan?

Hvis der er nogen, der kan sætte kulør på det professionelle cykelfelt, så er det slovakken Peter Sagan. Det kommer efterhånden bag på de færreste. Alligevel vækker den 23-årige Cannondale-rytters seneste udskejelse undren blandt andre pedal-atleter. Ikke mindst briten David Millar fra Garmin-Sharp-holdet.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Både Millar og Sagan har i den forløbne uge gennemført det canadiske etapeløb, Tour of Alberta. Peter Sagan tog sig suverænt af søndagens afsluttende etape og også den samlede sejr.

I cykelsporten hersker et 'lir-kodeks', og det er ikke ualmindeligt, at rytterne kigger hinandens påklædning og stil efter i sømmene. Og Peter Sagan, der er kendt for at fejre sine triumfer på behørig vis, blev i den grad offer for modepolitiet senere søndag aften, da rytterne var ankommet til hotellet.

SE OGSÅ: Sagan beskyldt for sex-chikane

Her spottede David Millar og holdkammeraten Ryder Hejsedal dagens mand i skysovs i færd med at krydse hotellets parkeringsplads iført en stor, hvid cowboyhat. Et billede blev straks postet på det sociale medie Twitter.

- Har lige spottet Peter Sagan gå over parkeringspladsen. Ryder Hejsedal sagde: Oh mannnn, han har en hvid cowboyhat, skriver David Millar til billedet.

SE OGSÅ: Kvindelig cykelrytter tog hævn for Sagans numsegramseri

Der var dog en mening med 'galskaben'.

Den opsigtsvækkende hovedbeklædning var en del af den præmie, som Sagan inkasserede for sin etapesejr. Målbyen Calgary, som ligger cirka 80 kilometer fra Rocky Mountains, er nemlig kendt for sin cowboy-kultur.

Twitter-brugeren Stephen Magusiak smed samme aften et billede på Twitter, hvor man ser en glad Sagan, der får overrakt sin præmie.

Hatten lever muligvis ikke op til rytternes interne 'lir-kodeks', men der står fortsat intet i reglementet om, at man ikke må bære cowboyhat.

SE BILLEDET I FULD STØRRELSE HER:

 

Dagens Gossip