Sprang i døden, da politiet kom: Nordea-ansat sigtet for svindel for kvart milliard

En 30-årig it-medarbejder fra Nordea blev mandag morgen anholdt af Københavns Vestegns Politi og sigtet for alvorlig økonomisk kriminalitet i en sag om bedrageri for cirka 250 millioner kroner.

Det erfarer Radio24syv.

Han blev anholdt på sin arbejdsplads mandag morgen og herefter ført til sin private lejlighed i Ørestad syd for København, hvor politiet ønskede at gennemføre en ransagning - her kastede den 30-årige sig ud fra sin lejlighed på sjette sal og døde øjeblikkeligt.

- Jeg vil ikke gå i detaljer med, hvad pågældende nærmere var mistænkt for, men kan dog bekræfte, at vi sigtede den 30-årige for omfattende økonomisk kriminalitet. Manden var under mistanke, og vi mente at have tilstrækkeligt grundlag for at sigte ham.

- Af hensyn til både de pårørende og den fortsatte efterforskning i sagen, der desværre er endt så tragisk, hverken kan eller vil jeg sige mere lige nu, siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen, efterforskningschef ved Københavns Vestegns Politi.

Overfor Ritzau bekræfter Bent Isager-Nielsen sigtelsen, men ønsker ikke at komme ind på beløbet.

Ifølge Radio24Syvs oplysninger blev den 30-årige sigtet for bedrageri og forsøg på bedrageri ved at overføre og forsøge at overføre et beløb på i nærheden af 250 millioner kroner til sig selv blandt andet via konto i skattelylande.

Både anholdelsen og ransagningen foregik uden problemer, og den 30-årige var ikke i håndjern, da han sprang ud fra sin lejlighed.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed i Aarhus, der efterforsker alle sager, hvor borgere kommer til skade i forbindelse med politiets indgriben, har afhørt de to involverede betjente.

- Når folk kommer til skade, mens de er i politiets varetægt, bliver politifolkene afhørt, og det har vi det fint med.

- Det, der fylder noget nu, er selvfølgelig de to kolleger, der er berørte af situationen og i øvrigt den tragedie, der fandt sted, siger formand for politiforeningen ved Københavns Vestegns Politi, Jørgen Jensen.

Nordeas presseafdeling oplyser, at hverken banken eller dens kunder har lidt tab i forbindelse med sagen, og at banken "har fuld tillid til de interne kontrolprocedurer."

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip