Sprang ud fra 2600 meters højde: To nye basehoppere dræbt i Alperne

To basehoppere er søndag blevet dræbt ved separate ulykker i de franske Alper under faldskærmsudspring efter at have kastet sig ud fra bjergtoppene i deres vingedragter.

Deres død bringer antallet af mennesker, der er omkommet ved denne form for ekstremsport, op på fire i Frankrig siden begyndelsen af august.

Politiet oplyser, at det første offer, en 33-årig australier, blev dræbt efter at være hoppet ud fra den 2600 meter høje Brevent top i Haute-Savoie.

Redningsarbejdere siger, at han blev fundet adskillige hundrede meter længere nede i et skovklædt område, og at han formentlig blev dræbt på stedet.

To timer senere blev en fransk basehopper dræbt efter at have ramt et klippefremspring på vej ned fra Mont Granier i naboregionen Isere i det sydøstlige Frankrig.

Den 52-årige mand, der beskrives som ekstremt erfaren, blev fundet 200 meter under den afsats, hvorfra han var hoppet ud.

- Det lykkedes ham at komme forbi det første klippefremspring, men ikke det andet, siger en af redningsarbejderne.

Der er indledt undersøgelser af begge ulykker.

6. august omkom to basehoppere, en fra Schweiz og en fra Frankrig, ved lignende ulykker i Alperne og Pyrenæerne.

Et basehop er defineret som et udspring fra et fastliggende, højt punkt. Navnet er et akronym for bygning, antenne, spænd (på broer) og jord (Earth).

I modsætning til faldskærmsudspring, der foregår fra et fly, så springer basehopperne ud fra et fast punkt, sædvanligvis en klippe eller en bro.

Sporten er forbundet med store risici. En norsk undersøgelse fra 2007 konkluderede, at det i forhold til et faldskærmsudspring er fem til otte gange mere sandsynligt, at et basehop ender med tilskadekomst eller død.

/ritzau/AFP