Spritsag blev væk hos politiet - straffen sættes ned

I en usædvanlig sag om spritkørsel i København har Østre Landsret fredag nedsat straffen væsentligt, fordi den har været alt for længe undervejs.

Sagens papirer blev simpelthen væk hos politiet, da en nu 33-årig mekaniker ankede dommen fra byretten på Frederiksberg.

Derfor kom sagen ikke automatisk videre til landsretten. I stedet har manden selv og hans advokat mange gange og gennem adskillige måneder måttet rykke myndighederne.

Desuden har politiet slettet rapporten om sagen, så det ikke har været muligt for dommere, anklager og forsvarer at se, hvad der oprindeligt blev noteret.

Det var tidligt om morgenen 4. december 2010, at manden blev stoppet i en bil ved Tuborgvej. Han blev sigtet for sprit- og hashkørsel.

Men straffen var alt for hård, mente han, som derfor ankede til landsretten.

Imidlertid blev papirerne væk under sagsgangen.

- Det er utrolig beklageligt, at vi først står her i dag, indrømmede senioranklager Vibeke Uldal forleden i landsretten.

Landsretten har fredag nedsat bøden fra oprindeligt 15.500 kroner til 5250 kroner. Desuden skal statskassen betale salæret til hans forsvarer.

Og endelig regnes frakendelsen af kørekortet fra den dag, han blev stoppet og måtte aflevere det.

Det betyder, at frakendelsen egentlig udløb i maj i år. Men på grund af myndighedernes fejl er frakendelsen trukket for længe ud.

- Der har været en stjerneparade af fejl, sagde manden til dommerne, da han blev udspurgt i mandags.

En vicepolitikommissær på politistationen på Bellahøj har tidligere over for Ritzau beskrevet forløbet som "møgbeklageligt."

Den 33-årige har ikke tidligere haft erfaringer med politi og retsvæsen.

- Hvis dette var sket i en bananrepublik, ville man forstå det. Jeg er stolt af at være dansker og af vores samfund. Men min tillid til systemet er væk, sagde han i foråret til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip