Spruttende flymotor førte til sikkerhedslanding i Billund

Skrevet af admin

18/03/2016

Mest læste i dag

Det var et litauisk fly, som flyver for firmaet Danish Air Transport, der torsdag aften måtte sikkerhedslande i Billund Lufthavn.

Flyets ene motor satte ud, og da besætningen observerede, at der pludselig kom flammer ud af den anden motor, besluttede man at foretage en sikkerhedslanding.

- Det var en helt korrekt beslutning, og det forløb uden dramatik, fortæller direktør Jesper Rungholm, Danish Air Transport.

Kort efter at flyet var lettet fra lufthavnen i Esbjerg, satte flyets højre motor pludselig ud, da det befandt sig i cirka 300 meters højde.

Det er ikke i sig selv nok til at udløse en nødsituation, da flyet godt kan flyve videre med én motor. Den kritiske situation opstod først, da der blev meldt om problemer med den tilbageværende motor.

- På vej mod landing i Billund sker der det, at den motor, der kører, den så at sige sprutter et par gange, forklarer Jesper Rungholm.

- Kabinebesætningen, der sidder bagest i flyet, ser flammer komme ud af motoren i forbindelse med sprutteriet, og de melder til cockpittet, at motoren måske er i brand, siger direktøren.

Derefter beslutter flyets kaptajn at foretage en sikkerhedslanding, som forløber uden dramatik.

Ifølge direktøren var der ikke tale om en egentlig brand i motoren.

- Det er en teknisk fejl, der gør, at den laver det her sprutteri. Der kommer noget brændstof ind, som bliver antændt. Det kan være nogle ventiler, der ikke kører korrekt, siger Jesper Rungholm.

Flyet af typen ATR 42-500 medbragte syv passagerer og seks besætningsmedlemmer, da den usædvanlige situation indtraf.

Flyet kommer fra et litauisk flyselskab, der for tiden flyver for Danish Air Transport på ruten Esbjerg-Billund-Stavanger.

Havarikommissionen skal nu undersøge flyet nærmere.

/ritzau/