Spytklat koster Boulahrouz én spilledags karantæne

Disciplinærudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU) har vurderet, at Brøndby-profilen Khalid Boulahrouz' spytklat i retning af Sønderjyske-spilleren Johan Absalonsen skal koste én spilledags karantæne.

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

Episoden fandt sted i det 43. minut af superligakampen mellem klubberne i Haderslev 8. december.

Dommeren så ikke episoden, som dog blev fanget af et tv-kamera, og derfor gik disciplinærudvalget ind i sagen.

Dermed sidder forsvarsgeneralen for Brøndby ude i hjemmekampen mod AaB 23. februar 2014. Afgørelsen er endelig, skriver DBU.

Brøndby og spilleren har tidligere afvist, at spytklatten var tiltænkt Absalonsen.

- Jeg kan garantere, at jeg ikke spyttede efter Sønderjyske-spilleren. Det er rigtigt, at jeg spyttede, men ikke efter ham. Jeg så ham komme løbende, og så spyttede jeg bag ham for ikke at ramme ham.

- Jeg spytter måske 100 gange i løbet af en kamp, men aldrig efter modstanderen, sagde Boulahrouz til klubbens hjemmeside dagen efter kampen.

- Jeg går meget op i at være et godt forbillede for mine holdkammerater og for unge mennesker, så jeg ville aldrig bevidst spytte efter en modstander, understregede han.

Boulahrouz blev bakket op af både Brøndbys cheftræner, Thomas Frank, og klubbens sportschef, Per Rud.

- Når man ser tv-billederne, kan jeg godt forstå, at seerne kan få det indtryk, at Boulahrouz spytter mod Absalonsen.

- Men jeg kender Boulahrouz og har talt med ham efterfølgende, og ud fra det er jeg overbevist om, at han ikke bevidst spytter mod en anden spiller.

- Selv om Boulahrouz kan gå til stålet på banen, så er han ikke typen, der gør den slags ting, og jeg stoler på ham og hans udlægning af tingene, sagde Thomas Frank.

På tv-billederne var det tydeligt, at Boulahrouz spyttede bag Absalonsen lige efter en duel, men det var ikke til at se, om hollænderen bevidst gik efter at ramme Sønderjyske-spilleren.

- Boulahrouz har kigget os i øjnene og forsikret os, at han ikke spyttede efter Johan Absalonsen, og det stoler vi på.

- Det ligger også fint i forlængelse af, at hverken dommeren, linjedommeren eller Johan Absalonsen reagerede i situationen. Vi har en kultur, hvor vi stoler på hinanden, indtil det modsatte er bevist.

- Den omtale, sagen har fået, er til gengæld en anledning til at understrege, at vi på et generelt plan naturligvis ikke accepterer, at man spytter efter modstanderen. Bare så det er på plads, lød det fra Per Rud.

/ritzau/

 

Dagens Gossip