Sri Lanka: Landet alle drømmer om lige nu

Forestil dig et land eksotisk som Thailand, men uden alle turisterne og autentisk som Indien, men uden al kaosset. Sådan et land er Sri Lanka. Den dråbeformede, grønne ø ud for Sydøstindiens kyst opfylder alle drømmene, når det kommer til en eksotisk ferie: Smukke strande, lækker mad, unikt dyre- og planteliv, historiske seværdigheder og en gæstfri befolkning.

Klaus Eriksen er produktansvarlig for Sri Lanka hos Jysk Rejsebureau. Han understreger, at én af Sri Lankas helt store styrker er, at ikke særlig mange turister har sat sandalerne på øen:

”Sri Lanka er endnu ikke er blevet kommercielt, og derfor det virkelig et oprigtigt eventyr, man drager på, når man besøger Sri Lanka. Ikke alle taler engelsk, og en offentlig bustur på fem timer koster kun fem kroner. Derfor får man med garanti én på opleveren, når man drager ud for at besøge templer, teplantager, søer og vandfald,” forklarer han.

Han påpeger, at man let kan kombinere Sri Lanka med en tur til Maldivernes uovertrufne snorkling, dykning og jomfruelige strande.

Noget for enhver smag

På trods af at antallet af turister er stigende i landet er Sri Lanka gået ram forbi, når det kommer til masseturismen. Det kan blandt andet skyldes, at øens nordlige del indtil 2009 var plaget af borgerkrig mellem den singalesiske majoritet og den tamilske minoritet. I dag er landet stort set problemfrit, men det anbefales at undgå at rejse på den nordlige del af øen.

Der er imidlertid rig mulighed for at opleve alsidigheden i det eksotiske paradis, ved at rejse på resten af øen.

”Sri Lanka har virkelig noget for enhver smag: Spændende kultur, et rigt dyreliv, flot natur, billig og god shopping såsom tøj og smykker – og så er der gode muligheder for at dyrke adventuresport såsom kajak, hiking og surfing. Dertil kommer, at det er en super familiedestination med korte transportafstande,” lyder det afsluttende fra Klaus Eriksen fra Jysk Rejsebureau.

Sri Lanka er billigere end Thailand og ikke mere end 1,5 gang større en Danmark. Det gør, at man på 7-14 dage kan opleve alt det bedste, som Sri Lanka har at tilbyde. Gina Kragh, der er rejsekonsulent hos Jysk Rejsebureau, påpeger at der er flere ting, man ikke bør snyde sig selv for at opleve i Sri Lanka:

”Eventyret ligger i at køre på et af verdens smukkeste togstrækninger sammen med de lokale, gå på krydderimarked, tage på safari og se alt fra vilde dyr til hvaler. Jeg anbefaler også at besøge det berømte Tandens-tempel i Kandy, lokale landsbyer og kongepaladset på toppen af den enorme løveklippe Sigiriya,” lyder det fra rejsekonsulenten, der som mange af sine øvrige kolleger har haft fornøjelse af at drage på srilankansk eventyr. Øen byder på rigtig mange oplevelser og kulturskatte, og dens overkommelige størrelse gør, at man med en tur til tropeøen kan fokusere mere på oplevelser frem for praktikaliteter:

“Vi har lavet nogle rejseforslag, der giver minimum transporttid og maksimalt eventyr for pengene. Samtidig er vores samarbejdspartnere både pålidelige og billige og kender de rejsendes behov,” forklarer Gina Kragh og lover at kunne skræddersy lige præcis den rejse til Sri Lanka, som du går og drømmer om.

Sri Lanka

Består af én hovedø og nogle småøer, hed frem til 1972 Ceylon, og var en vigtig del af Silkeruten. Landet består af mange religioner, etniske grupper og sprog, men har især en rig buddhistisk arv. Sri Lanka er et forholdsvist lille land – kun 1,5 gang større end Danmark – og de korte afstande gør, at man nemt kommer omkring med bus og i den srilankanske udgave af en tuk tuk – en såkaldt three-wheeler.

Klimaet er tropisk, og især i den sydlige del af øen er der meget frodigt. Øens bedste strande findes på syd- og østkysten.

Sådan kommer du dertil

Når du skal til Sri Lanka, flyver du til hovedstaden Colombo fra enten Kastrup eller Billund. Rejsetiden er omkring 10 timer i luften, og en mellemlanding vil typisk være i Doha eller Dubai. Priserne starter fra 6.595 kr. (inkl. ankomstpakke – Transfer fra lufthavn og to nætter på hotel i Colombo) Tidsforskellen til Danmark er på blot fire timer, hvilket giver et minimalt jetlag.

Se Jysk Rejsebureaus hjemmeside for rejseforslag eller kontakt dem for en skræddersyet rejse: www.jr.dk/sri_lanka.asp eller www. Jr.dk

Indholdet i artiklen er sponsoreret.

 

Dagens Gossip