Ståle Solbakken bliver manager i FC København

Cheftræner Ståle Solbakken forfremmes til manager i fodboldklubben FC København, som i mandags fyrede sportsdirektør Carsten V. Jensen.

Dermed får Solbakken det øverste sportslige ansvar i FCK, og han kommer til at ligne det, man kender fra engelske fodboldklubber, hvor manageren både er cheftræner og samtidig har stor indflydelse på køb og salg af spillere.

Det står klart efter fredagens pressemøde i Parken, hvor klubbens direktør Anders Hørsholt forklarede mere om managerens opgaver.

- Det giver ikke flere arbejdstimer, end Ståle har i forvejen. Alle sportslige beslutninger bliver koncentreret omkring Ståle, siger Anders Hørsholt.

Træneren Johan Lange, som i forvejen var ansat i FCK, bliver fremover teknisk direktør, og han skal hjælpe Solbakken med administrative opgaver og flere andre praktiske og sportslige opgaver.

- Det er vigtigt, at vi som kender kulturen på et halvkritisk tidspunkt i FCK's historie, kan føre klubben videre.

- Jeg kan sagtens tage større ansvar. Og nu har vi bedre forudsætninger for at bygge videre på klubben, siger Solbakken.

Nordmanden regner ikke med, at han bliver eneherskende i klubben, men derimod nærmere skal sparre med de øvrige medarbejdere i den sportslige ledelse.

- Det bliver ikke et onemanshow. Jeg får et større ansvar. Men jeg er ikke alene. Jeg har med dygtige folk at gøre, siger Solbakken.

- Jeg tror på, at denne løsning kan gavne processerne i det daglige i klubben for fremtiden, og jeg sætter pris på det ansvar, som man er klar til at vise mig.

- Det er meget dygtige folk, som jeg får omkring mig til at få det bedste ud af vores sportslige afdeling i klubben. Lige fra School of Excellence til superligaholdet.

- Vi tror på, at det her er den rigtige løsning, og jeg kan garantere for, at vi kommer til at gøre alt for at nå vores fælles målsætninger, siger Solbakken.

Den næste opgave for FCK og Solbakken bliver søndagens lokalderby mod Brøndby i Superligaen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip