Ståle Solbakken: Cornelius brænder for meget

Et af de store temaer i forbindelse med FC København i øjeblikket er de manglende mål.

Manager Ståle Solbakken har ikke lagt skjul på problemet, som blev udstillet i weekendens 1-0-hjemmesejr over Superligaens bundprop fra Silkeborg.

Solbakken erkender, at der skal komme mere fra FCK-spillerne - i særdeleshed frontangriber Andreas Cornelius, som længe har virket uskarp.

- Jeg må bare sige, at jeg som træner må få Cornelius til at blive giftigere og bedre. Han brænder for meget, og han kommer til for få chancer sammenlignet med for eksempel Nicolai Jørgensen og i nogle kampe på det seneste Steve De Ridder.

- Jeg må være ærlig og sige, at jeg som træner ikke har formået at få Cornelius' potentiale nok ud, siger Solbakken.

I sommeren 2013 blev en målfarlig Cornelius solgt til Premier League-klubben Cardiff. Et halvt år senere var han tilbage i FCK efter et mislykket ophold i Wales.

Siden tilbagekomsten har det været svært at få øje på målfarligheden hos angriberen. I denne sæson er det kun blevet til fire mål i Superligaen.

- Da han kom tilbage, kunne vi gøre noget ved det fysiske, for hans forfatning efter at være vendt tilbage fra Cardiff var ikke god. Han havde ikke trænet meget der, og sådan er det, når man er spiller nummer 35 i klubben.

- Så havner man på bane tre, og der bliver ikke passet godt nok på en. Men nu har han igen en kanon fysik. Han kan træne, løbe og fighte. Der er ingen forhindringer længere.

- Der er kun noget på det tekniske, taktiske og selvfølgelig lidt på det mentale plan, når du ikke scorer så meget. Der er det selvfølgelig mit ansvar at sørge for, at Andreas føler, at han kan score, når han går ind på banen, lyder det fra Solbakken.

Spørgsmålet er, om FCK i vinterens kommende transfervindue vil kigge på at tilføre truppen en ny angriber?

- Januar-transfervinduet er meget svært. Det er ofte i Skandinavien, at du kan finde spillere, og kigger du på udlandet, så sker der ikke så mange handler. Vi har ikke lagt os fast på, om vi skal have en ny angriber, siger Solbakken.

Næste opgave for FCK er torsdagens vigtige gruppekamp i Europa League ude mod HJK Helsinki.

/ritzau/

 

Dagens Gossip