Ståle Solbakken: Wiland trænger til et los bagi

Målmand Johan Wiland har ikke haft sin bedste sæson i FC København, og derfor trængte han til et los bagi.

Ordene er manager Ståle Solbakkens og er samtidig en forklaring på, hvorfor FCK har hentet landsholdsmålmand Stephan Andersen til klubben på en treårig kontrakt.

Kampen om, hvem der skal vogte FCK-buret i den kommende sæson, synes åben. FCK har fire målmænd på kontrakt, men Solbakken siger til FCK TV, at han forventer, at unge Jakob Busk skal udlejes for at få spillet noget "voksen-fodbold".

Samtidig understreger Solbakken, at Kim Christensen kender sin rolle - underforstået som gardering for Wiland og Andersen ved siden af andre opgaver i klubben, blandt andet som træner i klubbens ungdomsakademi.

- Når det gælder de to sidste, så bliver det en knivskarp konkurrence, og sådan skal det være. Johan har ikke haft sin bedste sæson, og det ved han selv. Han trængte til et spark i røven, og det har han fået nu, siger Ståle Solbakken

Han håber på, at konkurrencen fra den danske landsholdsmålmand kan skærpe Johan Wiland, der ifølge Solbakken var bedst tidligere i karrieren, da svenskeren og Jesper Christiansen sloges om spilletiden i FCK.

- Johans klart bedste tid i klubben var, da han blev pustet i nakken af Jesper Christiansen og omvendt. Nu får vi en lignende situation, og det, tror jeg, kan bidrage til at få det bedste frem i alle.

Solbakken glæder sig over tilgangen af 32-årige Stephan Andersen.

- Stephan har vist sig som en spiller, der kan spille på det højeste niveau under stort pres ved slutrunder et cetera. Han har altid stået godt i vigtige kampe, og det er en egenskab, man har brug for i FCK.

- Desuden får vi en landsholdsmålmand transferfrit, som er dansk og kan sproget og derfor har gode forudsætninger for at dirigere det hele, siger Ståle Solbakken.

Solbakken har gjort sig tanker om det faktum, at Stephan Andersen har en fortid hos rivalerne i Brøndby. Han mener, at det er Stephan Andersens egen opgave at vinde FCK-fansenes hjerter.

- Han må vinde fansene over gennem én ting, og det er præstationer, siger Solbakken.

Stephan Andersen har senest været på kontrakt i spanske Betis, hvorfra han det sidste halve år var lejet ud til Go Ahead Eagles i den bedste hollandske række.

Stephan Andersen er i denne og næste uge samlet med landsholdet, der møder Ungarn og Sverige i to testkampe. Han støder til sine nye klubkammerater i FCK 26. juni.

/ritzau/

 

Dagens Gossip