Ståle vrager Cornelius: Kacaniklic skyder straffe i FCK

Alexander Kacaniklic har vippet Andreas Cornelius af pinden som FC Københavns foretrukne straffesparksskytte.

Det er sandsynligvis Cornelius' afbrænder fra ellevemeterpletten i 2-0-sejren over Helsinki for en måned siden i Europa League, der har fået FCK-træner Ståle Solbakken til at foretrække Kacaniklic frem for Cornelius.

Da FCK søndag slog Randers FC med 1-0 i Superligaen fik Alexancer Kacaniklic lov til at skyde straffespark, og det vil han også få i fremtiden.

- Ja, svarer Solbakken, da han forud for torsdagens Europa League-opgør mod Club Brugge bliver spurgt, om svenskeren nu er den foretrukne straffesparksskytte.

Ståle Solbakken er ikke meget for at komme med en uddybning, men det bliver da til en kort en af slagsen.

- Fordi han scorer, siger FCK-træneren om Kacaniklic' evner som straffesparksskytte.

Solbakken var ikke helt tilfreds med Andreas Cornelius, da angriberen for en måned siden misbrugte et straffespark mod Helsinki på et tidspunkt, hvor stillingen var 0-0. Nicolai Jørgensen sikrede senere københavnerne en 2-0-sejr med to scoringer.

- Det er måske ikke så smart at finte keeperen til højre, når man så vælger at sparke i den side, sagde Solbakken dengang.

Torsdagens udekamp mod Club Brugge er den første af to opgør mellem de to klubber. Om to uger står de over for hinanden i København.

Club Brugge topper gruppe B med fire point - samme pointtal som Torino - mens FCK har tre point efter de to første gruppekampe. Finske Helsinki er uden point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip