Ståles sammenligning: Vi er i samme båd som Brøndby

Der er lagt op til storkamp og lokalderby i Superligaen på søndag mellem FC København og Brøndby.

Og på mange måder kan man sammenligne de to danske storklubber i øjeblikket, mener FCK-manager Ståle Solbakken, som torsdag kunne se sit hold slå HJK Helsinki med 2-0 i Europa League.

- Det er to hold, som har underpræsteret i ligaen indtil nu. Det er klart, at vinderen sikkert vil få et moralsk boost før de næste kampe.

- Vi er lidt mere under pres end Brøndby, fordi vi har to point mindre, og forventningerne til vores hold er meget større. Det må vi leve med og prøve at udnytte det til noget positivt, siger Solbakken.

FCK har kun otte point efter syv kampe i denne sæson, mens Brøndby har hentet 10 point.

I sidste sæson begyndte begge hold også skidt. Og dengang skulle Brøndby spille et helt nyt hold sammen, som FCK forsøger at gøre i denne sæson.

- Der er ikke stor forskel på FCK og Brøndby. Vi er jo i samme båd på mange måder. Vi er lidt i samme situation, som Brøndby var på samme tid i sidste sæson. Der er mange nye ansigter hos os.

- Men forhåbentlig går det kun en vej nu, og det er hurtigt fremad, siger Solbakken.

Nordmanden overtog et kriseramt FCK-hold efter fyringen af belgieren Ariël Jacobs, men fik styret klubben til en andenplads efter en svingende sidste sæson.

Målet i denne sæson er guld, men i øjeblikket er FCK hele 10 point efter førerholdet FC Midtjylland. Og københavnerne er endnu ikke tilbage ved tidligere tiders storhed.

- Det kommer til at tage lidt tid. Det er ikke sådan, så vi kan knipse. Det kræver præstationer og resultater over et stykke tid.

- Det holder ikke med 2-0-sejren over Helsinki og en 2-0-sejr på søndag, siger Solbakken.

Kampen mellem FCK og Brøndby spilles på søndag klokken 16-30 i Telia Parken.

/ritzau/