Stadig intet spor af ung mand efter kanoulykke

Efter godt halvandet døgn er der søndag eftermiddag fortsat ingen spor af den 25-årige mand, der sent fredag aften faldt over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg.

Lørdagen igennem ledte både, dykkere og en helikopter efter den unge mand i søen, men søndag er helikopteren trukket ud af eftersøgningen.

- Dens rolle er så at sige udspillet i denne omgang, fortæller vagtchef Gert Høeg fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

Søndagens eftersøgning koncentrerer sig om den store søs bredder, der er præget af tæt bevoksning med træer og siv.

- Her hjælper helikopteren ikke meget, så vi tager det med håndkraft og gennemgår bredden skridt for skridt, siger vagtchefen.

Eftersøgningen bliver desuden vanskeliggjort af, at søbunden er meget kuperet. Dér, hvor den 25-årige faldt i vandet, er søen fem meter dyb, men bare lidt derfra er den 15 meter dyb.

- Og nogle steder er den en meter dyb, når man bare kommer en halv meter fra bredden, forklarer Gert Høeg.

Den unge mand var fredag aften ude at fiske i en kano sammen med en kammerat, da det ved 23-tiden gik galt.

- På et tidspunkt siger den 25-årige noget, som kammeraten, der sidder forrest, ikke får fat i. Han regner med, at det er en joke eller sådan noget, og han vender sig om. I det samme er det, som om den 25-årige retter sig op, og så falder han bagover og ud af kanoen, fortalte Gert Høeg lørdag.

Kammeraten smider sin trøje og springer i vandet for at hjælpe ham. Men selv om han dykker 10-15 gange, kan han ikke finde ham og slår alarm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip