Stærk slutspurt giver Team Esbjerg sejr over mestrene

05/03/2016

Team Esbjerg har taget et stort skridt mod førstepladsen i grundspillet i kvindernes håndboldliga, Primo Tours Ligaen.

Efter udesejr på 27-25 over FC Midtjylland har Team Esbjerg et forspring på to point før de sidste to kampe.

Samtidig er Team Esbjerg bedre end FCM i det indbyrdes regnskab, som kommer i spil ved pointlighed.

En stærk afslutning sikrede Esbjerg-sejr i en afvekslende kamp, hvor holdene skiftedes til at have overtaget.

Team Esbjerg var stærkt spillende i første halvleg, hvor holdet bragte sig foran 12-8 og senere 16-13.

Men et mål af Stine Jørgensen i halvlegens sidste sekund reducerede esbjergensernes forspring til to mål, og det gav tilsyneladende FCM-spillerne nyt mod til anden halvleg.

Gæsterne kom sløjt ud efter pausen, og det kneb med at få gang i de kombinationer, de havde været så effektfulde tidligere i kampen.

FCM udlignede til 16-16, og efter fem minutter kom hjemmeholdet foran for første gang, da Stine Jørgensen scorede til 18-17.

I takt med at det esbjergensiske angrebsspil mere eller mindre gik i stå, kunne FCM stille og roligt udbygge føringen.

Team Esbjerg lavede blot tre mål i anden halvlegs første 19 minutter, og den scoringskrise var medvirkende til, at midtjyderne kunne bringe sig i front med 22-19.

Et par flotte langskud af Betina Riegelhuth bragte dog ny spænding i kampen, og med syv minutter tilbage var stillingen igen helt lige.

Pludselig var det midtjyderne, der havnede i en scoringskrise, hvor de ikke formåede at passere Emily Stang Sando i Esbjerg-målet i omkring ni minutter. Og til sidst var esbjergenserne bedre til at holde hovederne kolde.

En førsteplads i grundspillet giver hjemmebane til sidst i en eventuel finale, ligesom den sikrer adgang til Champions League-kvalifikationen.