Stærk U21-målmand glæder sig over tilliden fra Thorup

Jakob Busk spillede en afgørende rolle, da det danske U21-landshold i fodbold onsdag aften åbnede EM-slutrunden med en 2-1-sejr over de tjekkiske værter i Prag.

Målmanden havde adskillige redninger, ikke mindst i den svage første halvleg, hvor det danske hold slap billigt ved kun at være bagud 0-1 ved pausen.

Jakob Busk har kæmpet med Frederik Rønnow og David Jensen om at blive dansk førstevalg i målet, og han glæder sig over at være blevet udvalgt af U21-landstræner Jess Thorup.

- Jeg er fint tilfreds med min egen præstation. Jeg synes, jeg gjorde det fint.

- Det her er det største i min karriere indtil videre. Det var en fantastisk oplevelse, og det betyder meget for mig at få tilliden fra Jess. Det var super fedt, siger Jakob Busk.

Målmanden der er lejet ud fra FC København til norske Sandefjord, havde rigeligt at gøre i første halvleg, hvor det danske hold virkede ramt af de så klassiske premierenerver i kampen foran knapt 16.000 tilskuere i Eden Arena.

Talrige fejlafleveringer kunne have kostet dyrt, og de danske spillere virkede stivbenede i de første 45 minutter.

- Jeg havde regnet med, at der var noget, der ville ramme os på et tidspunkt. Der er forskel på at spille kvalifikation og så endelig stå der. Vi var der ikke.

- Heldigvis fik Jess sat det på plads i pausen. Det var helt anderledes i anden halvleg.

- Jeg kan ikke finde andre forklaringer, end at det må være noget mentalt, der spillede ind. Vi har vist 100 gange før, at vi er et godt fodboldhold, og det viste vi i anden halvleg. Men i første halvleg var det ikke ret godt, siger Jakob Busk.

Danmark møder lørdag Tyskland i den anden kamp i gruppe A. De tyske EM-favoritter måtte onsdag overraskende nøjes med 1-1 mod Serbien.

/ritzau/

.

Dagens Gossip