Stærkt angreb overskygger svingende forsvar i dansk sejr

07/01/2016

Angrebet ser godt ud, og forsvaret har som forventet en del af finpudse, inden det går løs ved EM i Polen om en god uges tid.

Det er status for de danske håndboldherrer efter den første kamp ved firenationersturneringen Golden League i Frankrig, hvor VM-sølvvinderne Qatar blev slået med 31-26.

Danmark kom godt i gang med opgøret, især i angrebet hvor Anders Eggert og Lasse Svan Hansen var flyvende på fløjene, mens det uprøvede midterforsvar i fraværet af René Toft havde lidt problemer med at finde fodfæste.

I en jævnbyrdig første halvleg fulgtes holdene ad det meste af vejen, men Danmark kunne gå til pause med en føring på 15-13.

Det skyldtes i særdeleshed de to fløje, som tilsammen leverede 10 mål på 12 forsøg.

I forsvaret var det i et par situationer tydeligt, at Henrik Møllgaard og Alexander Lynggaard ikke havde spillet meget sammen før.

De to gik lidt fejl af hinanden nogle gange, men samlet set var det en godkendt indsats, hvor viceverdensmestrene blev holdt på 13 scoringer.

Til anden halvleg blev også forsvarsspecialisten Klaus Thomsen sendt i aktion af landstræner Gudmundur Gudmundsson, som skulle prøve flere konstellationer.

Det gav varierende resultater, og Danmark kunne ikke trække fra Qatar på måltavlen.

Knap midtvejs i anden halvleg kom der mere styr på det danske forsvar, og med en velsmurt offensiv begyndte Danmark at trække fra.

Da Hans Lindberg i overtal gjorde det til 23-19, så det ud til, at Danmark var på vej til at trække fra, og da reservemålvogter Kevin Møller samtidig snuppede et af flere straffekast, så det for alvor lovende ud.

Et par danske fejl betød, at det store hul aldrig blev skabt, men samtidig kom den danske sejr heller aldrig i fare.

Det endte med en sejr på 31-26.