Stærkt ishockeylandshold tester formen på hjemmebane

Foruden Peter Regin, som er tilbage på ishockeylandsholdet efter seks års pause, kommer flere andre stærke danskere hjem til februar måneds landsholdsopgaver.

Således er Regins holdkammerat fra den finske klub Jokerit, Jesper B. Jensen, med, når landsholdet spiller turneringen Metal Challenge i Rødovre mod Norge og Sydkorea.

Det samme er Patrick Bjorkstrand fra Zagreb, der lige som Peter Regin og Jesper B. Jensen til dagligt spiller i den stærke russiske liga, KHL.

Brødreparret Oliver og Markus Lauridsen, som nu spiller i Sverige efter en årrække i USA, er også med igen. Desuden er spillere som Frederik Storm (Malmö Redhawks) og Emil Kristensen (Rögle) med fra den bedste svenske ishockeyliga.

Stefan Lassen fra den finske klub Pelicans, var heller ikke med senest, men er klar til landsholdet igen.

- Vi er på hjemmebane og skal præsentere os på bedst mulige vis. Derfor har det været vigtigt at stille det stærkest mulige hold. Det ser rigtig godt ud, og jeg glæder mig til at arbejde med de her gutter, siger landstræner Jan Karlsson i en pressemeddelelse.

Foruden NHL-spillerne og andre i Nordamerika savner landstræner Jan Karlsson dog stadig enkelte VM-aktuelle spillere.

Backen Philip Larsen, som er en dominerende skikkelse i Jokerit, er således ikke med. Den tidligere NHL-back fra Dallas og Edmonton har vist sig at være en af de bedste backer i KHL, og han skal deltage i All Star-kampen i Europas stærkeste liga.

Derfor trænger han muligvis til lidt ishockeypause i landskampweekenden.

Danmark møder Sydkorea i Rødovre den 12. februar og Norge den 13. februar. Forinden mødes Sydkorea og Norge den 11. februar, også i Rødovre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip