Stærkt kontroversiel islamkritisk hollandsk politiker bekræfter: Tager til folkemøde på Bornholm

Skrevet af admin

13/05/2015

Mest læste i dag

Den kontroversielle hollandske islamkritiker, Geert Wilders, bekræfter nu for første gang selv, at han kommer til folkemødet, skriver Jyllandsposten.

Geert Wilders er inviteret af Trykkefrihedsselskabet og har altså valgt at sige ja til invitationen.

Han varsler på forhånd, at han vil holde en stærkt islamkritisk tale for danskerne i Allinge, og det kan betyde store udfordringer for dansk politi, da Geert Wilders blandt andet står på al-Qaedas dødsliste.

- Jeg kommer. Vi har ikke sådan et folkemøde i Holland. Det er en god ide med et møde, hvor alle politiske partier deltager, og jeg har derfor sagt ja til invitationen og kommer for at tale om ytringsfrihed og islam, siger Geert Wilders i et interview med Jyllands-Posten.

Selvom det blot er 11 dage siden, der var et skudattentat mod en Muhammed-udstilling i Texas, hvor Wilders deltog, afskrækker det heller Wilders fra at deltage.

-Jeg håber ikke, at der kommer et angreb på Bornholm, og at der vil være tilstrækkelig sikkerhed. Jeg har ingen intentioner om at bringe problemer med mig nogen steder i verden, og slet ikke til mine venner i Danmark, siger Geert Wilders og tilføjer:

- Jeg forstår godt dem, som er bange. Men hvis man aflyser, så jeg ikke kan tale på Bornholm, vil det være en sejr til dem, som bruger vold, siger han til avisen.

Flere danske politikeres har udmeldt, at de vil boykotte folkemødet på grund af islamkritikerens deltagelse.

/ritzau/