Stærkt landshold vil kunne præge Danmark Rundt

Sidste års vinder af Post Danmark Rundt, Christopher Juul Jensen, kører på landsholdet, når han i slutningen af juli vil forsvare sin sejr på fra 2015.

Det oplyser løbets direktør, Jesper Worre, på et pressemøde i forbindelse med rutepræsentationen tirsdag formiddag.

- Landsholdet, Team PostNord Danmark, bliver det stærkeste nogensinde. Det synes jeg er utroligt spændende, siger Jesper Worre i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at både Christopher Juul Jensen og Magnus Cort vil blive en del af det danske landshold i løbet, fordi deres australske World Tour-hold, Orica-Greenedge, ikke deltager.

Også andre udlandsprofessionelle danskere kan få plads på landsholdet.

På grund af hovedsponsoren, Post Danmark, skifter cykelløbet navn til PostNord Danmark Rundt og bliver indledt med en etape fra Herning til Esbjerg. En etape, som tidligere har været offentliggjort.

Anden etape kører fra Rømø til Sønderborg. Tredje etape fra Aabenraa til Vejle. Fjerde etape er en nyskabelse, fordi løbets næstsidste dag plejer at rumme en kort etape med samlet start om formiddagen og en kort enkeltstart om aftenen.

Nu køres en knapt 20 kilometer lang enkeltstart omkring Nyborg. Den vil betyde større tidsforskelle på enkeltstarten.

- Første etape kan byde på hård sidevind. Anden etape med start på ferieøen Rømø byder på sidevind fra start og en hård spektakulær afslutning i Sønderborg. Kongeetapen til Vejle rummer samme ekstremt hårde opløb som i 2015, siger Jesper Worre.

31. juli køres løbets sidste etape fra Karrebæksminde til Frederiksberg.

De tre World Tour-hold Tinkoff, Lotto NL. og Astana har givet tilsagn om at køre. Arrangørerne forhandler desuden med Sky, Giant-Alpecin, Etixx-Quick Step og Cannondale.

Cykelløbets etaper er lagt således:

1. etape: Herning - Esbjerg, 200 kilometer

2. etape: Rømø - Sønderborg, 180 kilometer

3. etape: Aabenraa - Vejle, 175 kilometer

4. etape: Nyborg enkeltstart, 19,6 kilometer

5. etape: Karrebæksminde - Frederiksberg, 175 kilometer.

Samlet distance er cirka 750 kilometer.

Som i 2015 vil Danmarks Radio sende direkte tv fra alle etapers afslutninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip