Star Wars-films billetsalg når stjernerne i åbningsweekend

Den nye Star Wars film, "The Force Awakens", har i den grad haft fart på og er skudt mod himlen på åbningsweekenden.

Således har filmen sat rekord med et salgstal på 238 millioner dollar (omkring 1,6 milliarder kroner), hvis man lægger tallene for USA og Canada sammen.

Det oplyser Disney, som står bag den nye film samt de to næste film i stjernekrigs-sagaen, skriver Reuters.

Den hidtidige rekord var sat af Jurassic World, der havde premiere tidligere på året og indtjente 208,8 millioner dollar på en weekend.

Globalt er der solgt billetter for 517 millioner dollar (omkring 3,5 milliarder kroner). Det er dog ikke nok til at slå Jurassic World, som indtjente 524,9 millioner dollar i løbet af den første weekend.

Star Wars-filmen slog også rekord på åbningsaftnen torsdag med solgte billetter for 57 millioner dollar. Den slog dermed den hidtidige rekord på 43,5 millioner dollar på en åbningsaften.

Den stod Harry Potter for i 2011 i filmen "Deathly Hallows: Part 2", der på dansk hedder "Harry Potter og Dødsregalierne, del 2".

Star Wars-filmen, som kostede 200 millioner dollar at producere, har også sat rekord i Storbritannien, Tyskland, Norge og Sverige.

Mænd udgjorde hovedparten af det amerikanske publikum med en andel på 58 procent. 71 procent af dem, der så filmen, var voksne.

For første gang siden 1983 optræder skuespillerne Harrison Ford, Carrie Fisher og Mark Hamill på det store lærred i rollerne som rebellen Han Solo, prinsesse Leia og helten Luke Skywalker, da den syvende Star Wars-film denne uge fik premiere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip