Statens It gennemgår alle kontrakter efter bestikkelsessag

Statens It er gået i gang med at gennemse alle sine kontrakter med it-virksomheden Atea efter den store bestikkelsessag, hvor politiet tirsdag anholdt 13 personer.

Det fortæller Michael Ørnø, der er direktør hos Statens It, efter at Atea er nævnt som den ene af de to it-virksomheder, som er involveret i bestikkelsessagen.

- Analysen skal give os svar på, hvad vi har købt, og hvordan vi har købt det, siger Michael Ørnø til Computerworld.

Indkøbene drejer sig især om hardware fra it-virksomheden, som blev ransaget af politiet i forbindelse med sagen.

- Vi har nok købt omkring 12.000 pc'er hos Atea over de seneste år, som er købt gennem Statens Indkøbs e-auktion. Den slags foregår meget transparent med bud i realtid, så det er svært at snyde med den slags, siger Michael Ørnø.

På trods af online-auktionerne holder det ikke Statens It fra en intern undersøgelse af, hvorvidt medarbejdere har ladet sig smøre.

- Denne sag bliver formentlig en kæmpe sag, så derfor har vi selv gået proaktivt til værks, fordi vi regner med, at nogen vil kontakte os og spørge om bestikkelse hos os, forklarer Michael Ørnø til Computerworld.

Fremover bliver det Bagmandspolitiet, der skal stå for efterforskningen af den store bestikkelsessag.

Seks af de anholdte blev efter et 13 timer langt grundlovsforhør natten til onsdag varetægtsfængslet i sagen, som i første ombæring blev behandlet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet - det er Bagmandspolitiets formelle navn - er specialister i at behandle sager om omfattende økonomisk kriminalitet.

Bestikkelsessagen har blandt andet trukket tråde til ansatte hos Region Sjælland og en højtstående medarbejder hos Rigspolitiet. Rigspolitiet har på baggrund af sagen iværksat en intern undersøgelse for at klarlægge omfanget nærmere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip