Statens skraldespandsselskab planlægger storudsalg

Finansiel Stabilitet (FS), populært kendt som statens skraldespandsselskab, arbejder ifølge Jyllands-Posten i al hemmelighed på et storstilet salg af lån for op mod seks milliarder kroner.

Det sker som et led i oprydningsselskabets mål om at barbere sine udlån kraftigt ned inden nytår.

Den enorme låneportefølje vil omfatte en lang række erhvervsengagementer - herunder kommanditselskaber, pant i fast ejendom samt en række andre udlån. Engagementer, som er landet i Finansiel Stabilitet i forbindelse med overtagelsen af nødlidende banker.

Dermed bliver porteføljen den hidtil største selvstændige lånepulje, som den statslige bank forsøger at komme af med.

Flere FS-folk har været på et såkaldt roadshow i blandt andet London for at forberede de internationale investorer på, at man om kort tid er klar til at sende sine lån i udbud.

Men hvor banken tidligere i flere tilfælde har solgt direkte til udenlandske opkøbere, vil man i det kommende udbud også forsøge at appellere til de mere risikovillige danske pensionskasser som Pensam og PensionDanmark.

Formand for Finansiel Stabilitet, Jakob Brogaard, bekræfter over for Jyllands-Posten, at man arbejder på planer om et samlet storsalg af lån.

- Vi er stadig i en tidlig fase, men vi arbejder stenhårdt på vores mål om at nedbringe balancen inden nytår. Vi har mange forskellige lån tilbage, men vi arbejder på at lave en samlet pakke, siger han.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip