Statsadvokat: 73-årig mand bør anbringes for Sosu-drab

Det var en sindssyg mands handling, som i december førte til drabet på sosu-assistenten Dorte Christiansen på bostedet Center Ringbo i Bagsværd.

Det vurderer i hvert fald Statsadvokaten i København, som nu har rejst tiltale mod en 73-årig mand i sagen.

Af anklageskriftet fremgår det, at anklagemyndigheden ikke vil bede om en almindelig fængselsstraf til manden på grund af hans psykiske helbred.

Manden er omfattet af straffelovens paragraf, som fritager sindssyge personer for straf. Til gengæld kan han idømmes anbringelse på en psykiatrisk afdeling.

Anklagemyndigheden lægger i anklageskriftet op til, at anbringelsen skal ske på ubestemt tid.

Den tiltalte huggede den 2. december klokken 8 om morgenen en kniv i Sosu-assistenten, som nåede at råbe på hjælp, inden hun døde.

Manden erkendte efterfølgende, at det var ham, som havde stukket. Men han ville ikke erklære sig skyldig i drab i juridisk forstand.

Sagen er berammet til at køre ved Retten i Glostrup i august. Her har den 73-årige valgt, at sagen skal behandles som en almindelig domsmandssag.

Ved sager, hvor straffen kan overstige fire års fængsel, eller hvor der for eksempel er tale om anbringelse, har en tiltalt ellers ret til at få behandlet sagen ved et nævningeting, hvor der medvirker tre juridiske dommer og seks nævninge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip