Statsadvokat: Betjente bør straffes for løgn i narkosag

To københavnske politifolk har i en politirapport om en større narkosag skrevet en løgnehistorie.

Den falske historie skulle dække over deres samarbejde med en meddeler i bandemiljøet, men nu risikerer de at blive idømt fængsel eller bøde.

Statsadvokaten i København har netop rejst tiltale mod mændene for at have misbrugt deres stilling - og for at lyve i rapporten, som blev brugt som bevis i retten.

De to mænd nægter sig skyldige.

Deres historie blev opfundet i forbindelse med en narkosag i Glostrup i slutningen af 2013. I en BMW på en parkeringsplads blev der afsløret to kilo amfetamin.

Oplysningen til Københavns Vestegns Politi om narkoen kom fra de københavnske betjente.

I en rapport skrev de bagefter, at de under patrulje på Vesterbro havde skygget "en afrikansk mand", som havde opført sig mistænkeligt.

Afrikaneren blev skygget til Glostrup, hvor betjentene opdagede bilen, som de tidligere havde fået et tip om.

Alt dette var løgn. I virkeligheden havde betjentene fået tippet om narkoen i bilen fra en kilde i det kriminelle miljø.

Denne mand har angiveligt flere gange fået penge af politiet for at fortælle om andres kriminalitet.

Da efterforskere i Københavns Vestegns Politi begyndte at grave i sagen om narkoen i bilen, blev de opmærksomme på manden.

Da han blev sigtet for de to kilo amfetamin i bilen, vinkede han dog afværgende - og fortalte om sit hemmelige samarbejde med de københavnske betjente.

- Vi studsede lidt over sagen, har advokaturchef Jens Rasmussen tidligere sagt til Ritzau.

Tre andre mænd blev anholdt og senere tiltalt - både for narkoen i bilen og for yderligere nogle kilo på en privat adresse.

Men Retten i Glostrup nedsatte straffen. Forklaringen var, at mændene muligvis havde været udsat for en ulovlig efterforskning. Politiets kilde kunne have fremprovokeret eller forøget forbrydelsen.

En af mændene fortalte, hvordan kilden havde truet med at skyde ham og i øvrigt havde pålagt ham en dummebøde på 45.000 kroner, som skulle betales til en bande.

Straffesagen mod betjentene skal behandles af Retten i Glostrup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip