Statsadvokat sigter Aarhus-borgmester i SMS-sag

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og tidligere havnedirektør Bjarne Mathiesen bliver nu sigtet af statsadvokaten i en sag om overtrædelser af straffelovens paragraf 263 - lov om brevhemmelighed, der kan give op til et halvt års fængsel.

Det fremgår af en afgørelse fra statsadvokaten, som TV2 Østjylland er i besiddelse af.

Statsadvokaten går således imod Østjyllands Politi, der tidligere valgte at henlægge sagen, hvor Jacob Bundsgaard som formand for Aarhus Havn og den daværende havnedirektør Bjarne Mathiesen anklages af en gruppe kranførere for uberettiget læsning af SMS-beskeder.

Tre kranførere blev fyret på baggrund af en SMS-korrespondance med de øvrige kranførere om en konflikt mellem kranførerne på Aarhus Havn og havnens ledelse tilbage i 2012.

Dengang var Bjarne Mathiesen direktør på Aarhus Havn, og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard var - og er stadig - formand for havnebestyrelsen. Ledelsen i Aarhus Havn havde angiveligt i hemmelighed ransaget en kranførers arbejdsmobil.

Ifølge kranførerne læste ledelsen på Aarhus Havn en lang række SMS-beskeder mellem tre kranførere og deres 25 havnekolleger. Beskederne omhandlede en arbejdskonflikt.

Efterfølgende blev tre kranførere, heraf to arbejdsmiljørepræsentanter, i november 2012 bortvist.

Det fik 28 kranførere til at melde Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen til politiet, men 7. februar 2013 standsede Østjyllands Politi efterforskningen i sagen.

Sagen har efterfølgende været forbi Statsadvokaten et par gange, og hver gang har Statsadvokaten anmodet politiet om at fortsætte sagen.

Senest valgte Østjyllands Politi 9. oktober at standse efterforskningen, hvilket havnearbejderne på ny klagede over.

Statsadvokaten skriver i sin afgørelse, at han anmoder Østjyllands Politi om at genoptage efterforskningen, ligesom statsadvokaten har besluttet at foretage sigtelser mod Jacob Bundsgaard og Bjarne Mathiesen.

Borgmester og formand for havnebestyrelsen Jacob Bundsgaard (S) er tirsdag ikke til rådighed for interview, men i en skriftlig kommentar skriver han til TV2 Østjylland.

- Jeg er blevet oplyst om, at statsadvokaten har omgjort Østjyllands Politis afgørelse om at henlægge sagen, således at efterforskningen skal fortsætte.

- Jeg står naturligvis til rådighed i forhold til politiets arbejde, hvis der stadig måtte være aspekter i sagen, som, statsadvokaten ikke mener, er belyst. Politiet skal nu have ro til den videre efterforskning, og jeg har derfor ikke yderligere kommentar, skriver borgmesteren.

Lokalmediet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Mathiesen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip