Statsadvokaten anker dom mod chauffør for dødsulykke, hvor tre mistede livet

Statsadvokaten har besluttet at anke byrettens dom mod en 23-årig lastbilchauffør, som 5. december sidste år bragede ind i en bilkø og forårsagede et stort harmonikasammenstød.

Tre mennesker blev dræbt, og flere blev kvæstet i ulykken på motorvejen E45 ved Hedensted.

Retten i Horsens valgte at idømme den 23-årige chauffør otte dagbøder à 500 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Han blev kendt skyldig i tre gange uagtsomt manddrab, uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af færdselsloven. Men fra retten lød det, at man fulgte tidligere sager afgjort i Højesteret.

Ifølge byretten var chaufføren ikke tilstrækkeligt opmærksom og holdt ikke en passende afstand. Alligevel var det ikke nok til en fængselsstraf, mente retsformanden.

Anklageren mente derimod, at han skulle straffes med fængsel i tre måneder.

- Han har ikke tilpasset sig forholdene, men fortsætter derimod med en fart på 90 kilometer i timen ind i køen, sagde anklager Thomas Steensen i retten inden domsafsigelsen.

Og nu har Statsadvokaten altså besluttet, at anke dommen til skærpelse i landsretten. Det fortæller den dømtes advokat, Henrik Hougaard, til Ritzau.

I byretten kom det frem, at chaufføren hverken var påvirket af alkohol eller talte i telefon. Samtidig overholdt han køre- og hviletidsbestemmelserne og kørte kun lidt hurtigere end tilladt.

Den 23-årige forklarede selv under retssagen, hvordan ulykken skete:

- Jeg kommer kørende og har ikke noget foran mig i 200-300 meter. Så kigger jeg ud i spejlet for at sikre mig, at læsset ligger, som det skal. Idet jeg kigger op, står det hele stille foran mig, sagde han.

Ulykkens dødsofre var en 54-årig mand fra Esbjerg og to kvinder på 19 og 21 år fra Vejle.

/ritzau/

 

Dagens Gossip