To statsansatte på Fyn får advarsel for "upassende kropssprog"

To ansatte på en statslig arbejdsplads på Fyn har hver fået en advarsel for "en helt uacceptabel adfærd" i forbindelse med et møde i den pågældende virksomhed.

Det fremgår af advarslerne, at den uacceptable adfærd gjorde sig gældende såvel i det talte sprog som i medarbejdernes kropssprog, da de fremførte deres synspunkter.

Ifølge Anette Nørskov, der er faglig konsulent på statens område, udvider advarslerne rammerne for, hvad der normalt uddeles advarsler for.

- Jeg har ikke før set advarsler givet på det grundlag, og det vækker stor bekymring for arbejdsmiljøet på statens arbejdspladser. Generelt er det meget betænkeligt, hvis medarbejdere alene på grund af deres udtalelser eller fremtoning kan få en advarsel. En advarsel er en alvorlig sanktion, der i gentagelsestilfælde kan koste jobbet, siger Anette Nørskov.

Arbejdsklima under pres

Generelt har de mange sparerunder og omstruktureringer på statens arbejdspladser skabt et hårdere arbejdsklima, og HK Stat Midt bliver i stigende grad involveret i sager om dårligt psykisk arbejdsklima. Både ledelse og medarbejdere er pressede, og det kan gør det vanskeligere at bevare en god og konstruktiv tone i dagligdagen.

- Der er for få ansatte til at løse opgaverne, og det er ikke et særlig godt udgangspunkt for et godt arbejdsmiljø. Mange chefer bliver alene målt på deres evne til at overholde stramme budgetter, og de ansatte har hele tiden sparekniven hængende over hovedet. Men selv i den situation handler det om at have en god og ordentlig kommunikation, siger formand for HK Stat Midt Brita Andersen.

HK Stat Midt har protesteret over for advarslerne og arbejder for at få dem trukket tilbage.

 

 

Dagens Gossip