Statsrevisor glæder sig over ja til solcelletjek

Det glæder Folketingets statsrevisorer, at Rigsrevisionen uhindret kan fortsætte sin undersøgelse af solcellesagen, efter at Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S) skrev et brev til regeringen på vegne af Folketingets politiske ledelse, præsidiet.

Det siger statsrevisorernes formand, Peder Larsen, (SF).

Lykketoft afviste i sit brev regeringstoppens ønske om at stoppe Rigsrevisionens undersøgelse på grund af principielle problemer med lovforberedende arbejde.

- Vi hilser det med tilfredshed, at præsidiet har fulgt den opfordring, der kom fra os, til at skille tingene ad. Vi gennemfører solcellesagen, som vi havde planlagt oprindelig uden nogen som helst ændringer. Det bliver business as usual, siger Peder Larsen.

Samtidig har Lykketoft lovet regeringstoppen - statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), økonomiminister Margrethe Vestager (R), socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S) - at drøfte det lovforberedende arbejde.

Peder Larsen påpeger, at Rigsrevisionen før har tjekket det lovforberedende arbejde uden konflikter.

Lykketofts brev har ifølge Peder Larsen ryddet en sten af vejen. Han venter, at Rigsrevisionen midt i 2014 er færdig med sin undersøgelse af solcellesagen.

Sagen indbragte klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) en velvoksen næse. Han havde for Folketinget fortiet, at solcelleloven gav staten ekstraudgifter på mange hundrede millioner kroner. Derfor måtte loven ændres i flere omgange.

Finansminister Bjarne Corydon har erkendt, at regeringstoppens brev gav et "noget rodet forløb".

- Det er helt klart, at det ikke har været til nogen politisk fordel for regeringen eller for mig som repræsentant for regeringen. Det er der ingen tvivl om, sagde han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip