Statsrevisorerne: Skat er for dårlige til inddrivning

Skat er for dårlige til at drive penge ind, og gammel gæld bliver derfor forældet. Det medfører, at staten går glip af store indtægter.

Det fremgår af de folkevalgte statsrevisorers beretning om statsregnskabet for 2013. Beretningen er offentliggjort torsdag eftermiddag.

Statsrevisorerne påpeger blandt andet, at der har været store problemer med at implementere it-systemet "Et Fælles Inddrivelsessystem" (EFI), der skulle gøre inddrivelsen mere effektiv.

Statsrevisorerne konstaterer, at der igennem mange år har været betydelige problemer med netop EFI. Det har betydet, at tilgodehavender på 902 millioner kroner er blevet forældet og dermed ikke længere kan inddrives.

Det er ikke muligt at beregne, hvor meget Skat præcist har til gode, men Statsrevisorerne anslår, at beløbet ved udgangen af 2013 udgjorde 75 milliarder kroner, som bliver betegnet som "meget høj".

Statsrevisorerne skriver i beretningen, at de vil "henlede Folketingets opmærksomhed" på, at det er sjette år i træk, at Skatteministeriet bliver kritiseret for ikke at være gode nok til at kræve penge ind.

De folkevalgte statsrevisorer består af Peder Larsen (SF), Henrik Thorup (DF), Klaus Frandsen (R), Lennart Damsbo-Andersen (S), Kristian Jensen (V) og Lars Barfoed (K).

Kristian Jensen har dog ikke deltaget ved behandlingen af sager, der vedrører den tid, hvor han skatteminister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip