Status efter stormen: Strandede togpassagerer kørt retur til banegården

Der er fuld gang i oprydningen efter stormen mandag fejrede hen over det fynske område. Alligevel kan Fyns Politi konstatere, at der har været forholdsvis roligt i vagtcentralen tirsdag morgen.

De omkring 150 togpassagerer, der tilbragte natten på Risingskolen i Odense, er alle kørt tilbage til Odense Banegårds Center, hvor DSB er i gang med at sørge for deres videre transport. Passagerne fik efter overnatningen på skolen morgenmad.

- Vi kan selvfølgelig mærke efterdønninger, men vi må også sige, at fynboerne ser ud til at afpasse deres færden efter forholdene, siger vagtchef Jesper Fält Jensen i en pressemeddelelse.

Selv om de fleste veje er ved at være farbare igen, så opfordrer politiet til at bilisterne er opmærksomme, især hvis de kører i områder med træer. Stormen har også fået rigtig mange blade til at ligge på vejene. De er nu godt våde, og derfor kan der være meget  glat på kørebanen.

- Der kan være træer, som har revet sig løs under stormen uden at vælte eller store grene, som er knækkede og kan falde ned uden varsel. Derfor skal man være opmærksom, når man færdes i disse områder, siger Jesper Fält Jensen.

Også risiko for nedstyrtende tagsten er det stadig vigtigt  at være opmærksom på. Stormens rusken i tagene betyder, der kan være løse tagsten, som pludselig falde ned - også i dag.

- Nedfaldende tagsten kan være livsfarlige. Så derfor skal man også udvise ekstra opmærksomhed, både når man går, cykler eller kører. Og frem for alt, så skal man respektere afspærringer – også dem husejerne eventuelt opsætter. De er der for folks sikkerheds skyld – ikke for at genere nogen, slutter vagtchefen.

 

Dagens Gossip