Status fra DSB: Stormen efterlader store skader

Mandagens efterårsstorm har forårsaget "meget omfattende skader" på jernbaneskinner, køreledninger og endda hele togstationer rundt omkring i Danmark, oplyser DSB.

Der kommer for eksempel ikke til at køre tog på den normalt meget trafikerede Lyngby Station lige foreløbigt.

Derudover kan man tirsdag morgen ikke krydse Danmark på togskinner, fordi der ikke kan køre tog på den vigtige strækning mellem Ringsted og Korsør. Regionaltogene på Fyn er også meget hårdt ramt, lyder det.

- Jeg har ikke oplevet et tilfælde i den tid, hvor jeg har været ansat i de sidste otte år, der har været lige så voldsomt. Hvor vi har været så slemt ramt af et stormvejr, fortæller DSB's trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

- Det har været exceptionelt, at vi har måttet holde stille med så mange tog og i så lang tid i går. Skadernes omfang er også betydelige. Men vi klør på, og vi arbejder benhårdt på at få jernbanen op igen, tilføjer han.

Tony Bispeskov siger, at togpassagererne skal indstille sig på forsinkelser tirsdag - og på at køre i bus. Også på de helt centrale strækninger i landet.

- Vi kan i øjeblikket ikke binde Danmark sammen. Der kører ikke tog på tværs af landet. Vi kan ikke køre tog på strækningen mellem Korsør og Ringsted, siger han.

- Der har været voldsomme og meget omfattende skader. Både på skinner, kørestrømsanlæg og på stationer rundt omkring. Det har været en slem omgang.

- Det betyder, at vi her fra tirsdag morgen kommer til at køre væsentlig færre tog end normalt. Det er på ingen måde en normal tirsdag, siger DSB's trafikinformationschef.

Banedanmark er i "fuld sving" med at skabe sig et overblik og reparere skaderne, som flere steder er meget store, lyder det.

- Men det vil allerede i dag blive bedre løbende, siger Tony Bispeskov.

- Den dårlige nyhed er, at der er mange kunder, som ikke kan på arbejde til den tid, som de har regnet med. Vi har et større reparationsarbejde efter stormen i går, tilføjer han.

Trafikinformationschef opfordrer togpassagerne til at holde sig løbende opdateret - blandt andet på dsb.dk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip