Status: Hvornår er der fri bane på togskinnerne

Banedanmark har de seneste to døgn gennemkørt omkring 2500 kilometer spor og fjernet cirka 500 væltede træer på skinnerne efter den storm, der ramte Danmark mandag.

Her er seneste status på oprydningsarbejdet efter stormen:

* Der er nu kørestrøm på hele strækningen mellem København og Tinglev i Sønderjylland, efter det komplicerede arbejde med at genoprette kørestrømmen omkring Middelfart er afsluttet.

* På Lyngby Station er det tag, der blæste ud over skinnerne, fjernet, og der er gjort klar til kørestrømsarbejdet. Arbejdet forventes afsluttet, så der kan køres S-tog gennem stationen igen lørdag morgen.

* Alle træer er fjernet fra S-tognettet i hovedstadsområdet. Det samme er de nu på langt størstedelen af fjernbanen i resten af landet.

* Strækningen mellem Bramming og Tønder er genåbnet.

* På Svendborgbanen er der foreløbig fjernet omkring 100 træer, og banen er klar til drift torsdag morgen.

* Mellem Tinglev og grænsen til Tyskland mangler der onsdag eftermiddag fortsat at blive fjernet træer, men der vil blive åbnet for kørsel med dieseltog senere onsdag og med eltog fra torsdag morgen.

* Der ligger omkring 25 store træer og står to tog på strækningen mellem Tinglev og Sønderborg, hvor der også er store skader på kørestrømmen. Det er nu muligt at få arbejdskøretøjerne frem til strækningen, som forventes genåbnet i løbet af næste uge.

Kilde: Banedanmark

/ritzau/

 

Dagens Gossip