Steen Bryde idømmes fire års fængsel

Retten i Lyngby idømmer den fallerede spekulant Steen Bryde fire års fængsel i sag om grov økonomisk kriminalitet.

Bryde er derudover blevet dømt til at betale en tillægsbøde på 3.159.000 kroner.

Selve dommen er endnu ikke tilgængelig, men angiveligt er Bryde blevet dømt for svindel eller forsøg på svindel for et tocifret millionbeløb.

- Jeg kan sige, at det er en enig domsmandsret, både hvad angår spørgsmålet om skyld og konsekvensen heraf, altså strafudmålingen, siger retsformand Søren Holm Seerup.

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, bedre kendt som Bagmandspolitiet, der har rejst tiltale mod den i dag 46-årige Bryde.

Sagen har blandt andet drejet sig om, at Bryde har trukket penge ud af sine selskaber og på den måde forhindret, at en række kreditorer kunne få deres penge.

Steen Bryde blev offentligt kendt i årene før finanskrisen, hvor han opbyggede en anselig formue på blandt andet aktie- og ejendomsspekulation.

Mange vil måske også huske, hvordan han i 2008 under stor mediebevågenhed kuppede sig til magten i det børsnoterede rederi Nordic Tankers A/S.

Retsformand Søren Holm Seerup fortæller i forbindelse med domsafsigelsen, at retten har valgt at frifinde Bryde for dele af anklagerne mod ham. Frifindelsen er sket på grund af, at sagens anklageskrift har været for upræcist.

- Vi har været generet af den måde, som anklageskriftet var skrevet på. I de to forhold har anklagemyndigheden ikke fuldt ud løftet den pædagogiske opgave i forhold til retten, siger Søren Holm Seerup.

Tre andre er også dømt i sagen. Brian Søholt Petersen og Jesper Bo Nielsen er idømt fængsel i henholdsvis tre år og to et halvt år.

Derudover er en kvinde, Steen Brydes ekskone, i sagen blevet idømt et års betinget fængsel. Hun var som den eneste af de tiltalte ikke mødt op i retten.

Steen Bryde valgte at tage sig tid til, at tænke over, om dommen skal ankes til Østre Landsret. De to medtiltalte, som var mødt op til domsafsigelsen, ankede på stedet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip