Steen Gade støtter Pia Olsen Dyhr som ny SF-formand

Endnu en fremtrædende SF'er melder sig på banen med opbakning til tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr som ny formand for det kriseramte parti.

Det er SF's klima- og energiordfører, Steen Gade, som nu slår fast, at han vil støtte Pia Olsen Dyhr hele vejen.

- Der er nok ikke nogen, der er i tvivl om, at hvis Pia vælger at ville være formand for SF, så vil jeg støtte hende hele vejen.

- Hun har fødderne solidt plantet på gulvet. Ikke over gulvet. Og hun har et rødt ben og et grønt ben, siger Steen Gade til TV2 News.

Det er ikke nogen stor overraskelse, at han er klar til at bakke op om Pia Olsen Dyhr som ny SF-formand. Både Steen Gade og Pia Olsen Dyhr tilhører således partiets grønne fløj.

Steen Gade forsøgte selv at blive SF-formand tilbage i 1991, hvor han tabte et kampvalg til Holger K. Nielsen, som repræsenterede SF's røde fløj.

Derfor er det også mere opsigtvækkende, at selvsamme Holger K. Nielsen i torsdagens udgave af Politiken også bakker op om Pia Olsen Dyhrs mulige kandidatur.

- Jeg håber, og jeg vil meget opfordre Pia Olsen Dyhr til at stille op. Hun er det bedste bud i den situation, vi står i. Hun kan samle partiet, og hun har signaleret, at det er det, der er hendes interesse, siger Holger K. Nielsen til Politiken.

Holger K. Nielsens opbakning kan være en vigtig faktor, vurderer politisk journalist på Weekendavisen Hans Mortensen, der har skrevet bogen "Den røde tråd - SF og vejen til magten".

- Det er et stærkt rygstød at have, for normalt hører de ikke til samme gruppering i SF. At Holger K. støtter hende er tegn på, at hun kan komme til at favne ret bredt i partiet, siger Hans Mortensen til Ritzau.

Pia Olsen Dyhr har endnu ikke meddelt, om hun ønsker at stille op til formandsvalget i SF. Det samme er tilfældet med tidligere skatteminister Jonas Dahl, der også har været nævnt som en mulig formandskandidat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip