Stein Bagger løsladt efter fem års fængsel

Den 47-årige Stein Bagger, der i 2009 blev idømt syv års fængsel for bedrageri for op imod en milliard kroner op til IT Factorys kollaps, er nu igen en fri mand.

Den dømte storsvindler blev prøveløsladt i sidste uge efter mere end fem års fængsel, skriver Ekstra Bladet.

Stein Bagger-sagen begyndte at rulle i november 2008, da Bagger pludselig forsvandt under en forretningsrejse i Dubai for virksomheden IT Factory.

Nogle dage efter meddelte IT Factorys bestyrelsesformand, Asger Jensby, at man har fundet hemmeligt kontor, som Stein Bagger har brugt, og at der er foregået svindel.

Efter en uges tid på flugt meldte Bagger sig i begyndelsen af december på en politistation i Los Angeles, hvor han blev tilbageholdt og siden udleveret til Danmark.

Det kom desuden frem, at den daværende Hells Angels-toprocker Brian Sandberg havde fungeret som Baggers bodyguard.

Stein Bagger valgte at samarbejde med Bagmandspolitiet om opklaringen af sagen og fik derfor nedsat sin straf. Han blev idømt syv års fængsel ved Retten i Lyngby i juni 2009.

Stein Bagger tilstod svindel for over 800 millioner kroner. 200 millioner kroner er aldrig fundet.

Sidst i februar i år blev Stein Bagger frifundet i en ny sag for underslæb og for at have fungeret som direktør i et firma, hvilket han fik forbud mod, da IT Factory-dommen faldt i 2009.

Sagen har kredset om perioden fra efteråret 2011 og frem til november 2012, da Stein Bagger var ansat som praktikant i et opbevaringsfirma i forbindelse med en uddannelse, som han har taget under afsoningen af dommen i IT Factory-sagen.

Ifølge Bagmandspolitiet, der rejste tiltalen og krævede mindst et års ubetinget fængsel til Bagger, fungerede han reelt som firmaets direktør, selv om han ikke måtte.

Men det er dommeren i Københavns Byret altså ikke enig i.

/ritzau/

 

Dagens Gossip