Steinlein: Fundamentet er der også efter sommerpausen

08/06/2015 10:17

admin

Nyheder

Mest læste i dag

FC Midtjylland kan krone en flot sæson med mesterskabet i Alka Superligaen. Flere spillere har udmærket sig særligt, og det ikke gået ubemærket hen i andre og større klubber, der vil på spillerjagt i sommerens transfervindue.

Sportsdirektør i FC Midtjylland Claus Steinlein er dog positiv oven på det kommende transfervindue.

- Vi får masser af forespørgsler på spillere, men lige nu er der ikke noget konkret. Jeg er positiv, fordi jeg føler, at vi er forberedt. Vi har allerede købt de første spillere, og selv hvis vi skulle miste en stjerne eller to, så er vi klar til det, siger han.

I ligaen er årets sølvvindere fra FC København også i gang med at ruste op med flere køb, men det skræmmer ikke Steinlein.

- FC København halter stadig efter os, da de skal i gang med et større transferpuslespil. Vi har den fordel, at vores fundament er på plads, og det fundament har vi også næste sæson, siger han.

Mesterskabet giver adgang til kvalifikationskampe i Europa, og det er en fordel, mener Steinlein.

- Jeg er generelt fortrøstningsfuld, for jeg ved, at spillerne synes, at det er spændende med Champions League-kvalifikation. Der skal nogle bedre tilbud på bordet end før, for at lokke en spiller væk, tror jeg, siger sportsdirektøren.

Træner for FC Midtjylland Glen Riddersholm mener, at det kommer an på balancen på holdet, når man skal forstærke sig.

- Ændringer i truppen kræver, at der stadig er en balance mellem unge spillere og mere rutinerede spillere. Det er Midtjyllands dna at være en udviklingsklub, siger han.

Midtjylland har tidligere solgt ud af talenter, og det betyder, at der et hul i generationerne i truppen, der skal lukkes, hvis der sker salg i sommer, mener Riddersholm.

- Hvis vi mister profiler, så er vi nok nødt til at hente mere etablerede spillere, fordi talenterne ikke helt er modne nok endnu. Men derfor vil vi ikke stoppe med at fokusere på talentudvikling, siger han.

/ritzau/