Steinmeier: Ukraine og Rusland er enige om tilbagetrækning

Den anspændte situation i Ukraine er muligvis ved at løsne sig en smule.

Ifølge den tyske udenrigsminister, Frank-Walter Steinmeier, har Ukraine og Rusland onsdag forhandlet sig frem til indførelsen af sikkerhedszoner og en tilbagetrækning af tunge våben i det østlige Ukraine.

- Endelig er vi nået frem til en aftale om, at tilbagetrækningslinjen, der er nævnt i Minsk-aftalen, vil blive grænsen for tilbagetrækningen af tunge vågen, der vil begynde nu, siger Steinmeier ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Meget afhænger dog af, om det, vi nu har aftalt, ikke kun står på papiret, men også vil ændre situationen i landet, tilføjer han.

Aftalen om tilbagetrækning blev indgået i september, men der har siden været diskussion om, hvor den pågældende grænse, hvorfra tunge våben skal trækkes tilbage fra, skulle gå.

Udenrigsministrene fra Frankrig, Tyskland, Rusland og Ukraine var til stede ved det omkring fire timer lange møde i Berlin.

Trods fremskridt i forhandlingerne, slår Steinmeier fast, at der ikke er tale om et "gennembrud".

- I kommer ikke til at høre mig sige, at der er sket et gennembrud, men jeg mener, at vi i dag har set mærkbare fremskridt, siger han ifølge AFP ved et pressemøde.

Det politiske skridt i en fredelig retning kommer, under et døgn efter at blodige kampe mellem ukrainske regeringssoldater og prorussiske separatister natten til onsdag rystede separatisternes højborg, Donetsk, i det østlige Ukraine.

Adskillige meldtes dræbt, og dermed syntes den seneste tid optrapning af konflikten at fortsætte.

- Beskydningen fortsatte i løbet af natten i Donetsk. Fem civile blev dræbt. 29 blev såret. De militære handlinger i byen fortsætter, og lyden af tunge våben kan høres alle steder, hed det i en meddelelse fra det lokale styre i Donetsk.

Over 4800 mennesker er siden april blevet dræbt under konflikten i Ukraine.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip