Stemplet som løgner efter ubehagelig læge-samtale: - Dyrker du en speciel form for sex?

I november 2009 var Helle Drejer Nielsen sygemeldt fra sit job som køkkenleder i Ree Park ved Ebeltoft på grund af smerter i bækken og lænd og en hævelse i brystbenet på størrelse med en golfkugle.

Hun blev kaldt til et møde om sit sygefravær med en speciallæge i psykiatri, der i timevis udspurgte hende. Hun havde haft sin kæreste med, men fik ikke lov til at have ham med ind til samtalen, skriver Fagbladet 3F.

Læs også: Splittet af gensidig forsørgerpligt: Far er flyttet fra familien

- Han spurgte meget hurtigt. Jeg fik ikke tid til at tænke. Hans blyant knækkede hele tiden. Han spurgte ind til årstal og datoer, som jeg ikke kunne huske. Han blev mere og mere irriteret, siger Helle Drejer Nielsen til 3F om samtalen med lægen.

- Jeg tudede, da jeg gik derfra. Jeg følte mig misbrugt. Jeg havde det skidt i lang tid, siger hun.

Blandt andet spurgte lægen, hvor mange sexpartnere hun havde haft, og om hun dyrkede nogen speciel form for sex. Efter samtalen lød hans diagnose sygdomsefterligning. Han mente altså, at det var noget, hun fandt på.

Læs også: Video: Her vælter Jesper ud af sin kørestol i opgør med betjente

Det var Helle Drejer Nielsens egen læge dog uenig i, men først i 2012 lykkedes det at få lavet en ny psykiatrisk undersøgelse. Her var der ikke noget, der tydede på sygdomsefterligning.

3F har nu stævnet både Helle Drejer Nielsens tidligere arbejdsgiver Norddjurs Kommune og lægen, der gav den oprindelige diagnose. Fagforeningen kræver erstaning til hende efter forløbet, der fastholdt hende på kontanthjælp i tre år.

Helle Drejer Nielsen har nu fået et fleksjob.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip