Stephan Andersen: Tålmodighed var nøglen til sejr

Det var lidt af en ørkenvandring for FC København at få scoret i torsdagens Europa League-kamp hjemme mod HJK Helsinki.

Men det lykkedes efter 68 og 81 minutter for indskiftede Nicolai Jørgensen at score to gange mod finnerne, som forsvarede sig godt. Kampen endte med en 2-0-sejr til FCK.

FCK-keeper Stephan Andersen roste sit holds disciplin og evne til at bevare troen på sejren.

- Tålmodighed var nøglen til sejren. De var meget defensive og stod stort set med 10 mand lige uden foran feltet, hvilket gjorde det utrolig svært for os.

- Der var ikke nogen tvivl om, at nøglen var tålmodighed, for vi skulle nok få vores chancer. Og det gjorde vi også, siger Stephan Andersen.

FCK-manager Ståle Solbakken mente, at spillet gik lidt for langsomt til tider - især i højre side. Stephan Andersen så dog også lyspunkter.

- Jeg synes egentlig, at spillet var fint nok. Vi var meget kontrollerende, men vi havde også bolden meget.

- Jeg synes, at vi foretog nogle fornuftige valg og holdt på bolden i de rigtige perioder, og det var fornuftigt, mener Stephan Andersen.

FCK møder i de næste to Europa League-kampe Torino og Club Brugge ude, inden der venter to hjemmekampe mod samme modstandere.

- Vi havde snakket om, at hvis vi kunne få et godt resultat mod Helsinki, så var vejen banet. Nu har vi to udebanekampe i de næste to opgør.

- Og hvis vi også kan få et par gode resultater der, så har vi to hjemmekampe og en udekamp mod finnerne, så programmet kunne ikke være meget bedre. Men det er op til os selv, understreger Stephan Andersen.

Finnerne fik en stor chance for at udligne, da stillingen kun var 1-0, og det må ikke ske, lyder det fra den danske landsholdskeeper.

- Det skal vi have lagt låg på. Når vi havde så meget styr over kampen, så kan det ikke være rigtigt, at en lang bold skal spolere det hele, og at de kunne få en stor chance ud af det.

- Heldigvis skete der ikke noget ved det, men det er noget, vi skal have afværget, lyder det fra Stephan Andersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip