Stephan Andersen: Vigtigt med lang landsholdsaftale

Landsholdets spillertrup er glade for, at den nye landsholdsaftale mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og Spillerforeningen gælder i længere tid.

Dermed kan spillerne nemlig igen fokusere fuldt på at spille fodbold.

Det siger målmand Stephan Andersen, der var med til det pressemøde lørdag, hvor aftalen blev præsenteret.

- Det var vigtigt for os, at vi fik en aftale i hus, der også strækker sig ud over de her to kampe, og det er heldigvis lykkedes. Det betyder selvfølgelig, at vi kan koncentrere os om det, som vi skal - at spille fodbold, siger Stephan Andersen.

De to kampe, som Stephan Andersen henviser til, er testkampene i den kommende uge mod henholdsvis USA og Frankrig.

Den nye aftale løber for A-landsholdets vedkommende til og med VM-slutrunden i 2018.

Spillerne er også gået med til, at deres lønpakke bliver 17 procent mindre om året. Til gengæld er belønningen for gode resultater højere, og det passer Stephan Andersen fint.

- Jeg synes, det er fint nok, at aftalen er blevet mere præstationsbetinget. Det handler om at præstere, og vi gør alle sammen, hvad vi kan for vinde fodboldkampe, så det passer mig godt, siger FCK-målmanden.

Undervejs var Stephan Andersen blandt de spillere, der blev inviteret til at deltage i forhandlingerne.

Målmanden var glad for at komme tættere på processen for at nuancere det billede, der har været af forhandlingerne udadtil.

- Jeg fik et indblik i, hvordan forhandlingerne foregår, hvad der bliver sagt, og hvad der bliver gjort.

- En ting er at se, hvad der bliver skrevet i pressen, men det er ikke sikkert, at det altid er sådan, det forholder sig til møderne, så det var fint at være en del af forhandlingerne, siger Stephan Andersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip