Stephan Andersen vogter målet mod Rumænien

Landstræner Morten Olsen har varslet flere ændringer på det danske landshold, når Danmark møder Rumænien i en testkamp tirsdag aften.

En af forandringerne i forhold til mødet med Serbien i fredags bliver på målmandsposten, hvor Stephan Andersen får chancen fra start i stedet for førstevalget Kasper Schmeichel. Det oplyser Olsen på et pressemøde i Bukarest.

- Vi er tilfredse med Kasper, han har været kampafgørende, og det har Stephan også tidligere. Han har fortjent et skulderklap. Vi er tilfredse med keepersituationen, siger Morten Olsen.

Snart 33-årige Stephan Andersen får dermed sin landskamp nummer 29. Han blev landsholdets førstemålmand under EM i Polen og Ukraine i 2012 og bevarede positionen i kvalifikationen til VM i Brasilien.

Men da den igangværende EM-kvalifikationsturnering startede i september, var det med Kasper Schmeichel som nyt førstevalg mellem stængerne. Stephan Andersen var senest i aktion for landsholdet i testkampen mod Ungarn i maj.

Skiftet i målet er foreløbig det eneste, landstræneren har lagt sig fast på, men der kommer andre ændringer mod rumænerne.

To af starterne fra kampen i Beograd, Michael Krohn-Dehli og Thomas Kahlenberg, har fået lov at forlade landsholdslejren og er rejst hjem.

Fem spillere har mulighed for debut. Nicolaj Thomsen, Lucas Andersen, Anders Christiansen, Kian Hansen og målmand Jonas Lössl kan få deres første landsholdsminutter mod Rumænien.

Kampen spilles klokken 19.30 tirsdag.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip