Steve Jobs' hjemmebyggede computer solgt for to millioner

En af de første Apple-maskiner, som blev bygget af selskabets medgrundlægger Steve Jobs, kostede 600 dollar, da den blev solgt fra garagen i forældrenes hjem i 1976.

Torsdag er den blevet solgt for godt 2,1 millioner kroner ved en auktion i New York.

Computeren Ricketts Apple-1 Personal Computer har fået sit navn efter sin oprindelige ejer Charles Ricketts og er den eneste Apple-1 computer, man kan dokumentere, er blevet solgt direkte af Jobs til køberen fra familiens hjem i Californien.

Den knap 40 år gamle computer virker stadig.

Ved auktionen faldt hammeren ved 365.000 dollar. Det svarer til en pris på lige under 2,2 millioner kroner.

Dermed er den en smule billigere, end auktionshuset havde regnet med, og meget billigere end den Apple-1 computer, der i oktober blev solgt til Henry Ford Museum i Michigan.

Her lød prisen på 905.000 dollar eller 5,4 millioner kroner.

Den var bygget af Steve Wozniak, som også var med til at grundlægge Apple.

Man mener, at blot 50 af de originale Apple-1 computere stadig eksisterer ud af de få hundrede, der oprindeligt blev produceret.

Apple-1 betegnes som en frontløber inden for udviklingen af personlige computere og var den første færdigsamlede pc, der nogensinde blev solgt.

Det var auktionshuset Christie's, der torsdag stod for at sælge det lille stykke it-historie.

Gennem de seneste år er det blevet vanskeligt for private samlere at erhverve sjældne it-levn, da institutioner i stigende grad opkøber maskinerne.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip