Stewarder og stewardesser hos SAS får ny formand

De kabineansatte i SAS har fået ny formand.

Merete Scheel skal fremover stå i spidsen for den såkaldte Cabin Attendants Union (CAU), der repræsenterer omkring ni ud af 10 af de mere end tusinde kabineansatte hos SAS i Danmark.

Det skriver branchemediet standby.dk fredag.

52-årige Merete Scheel afløser Helge Thuesen, der blev formand i efteråret 2012 og var meget i vælten under de tumultariske overenskomstforhandlinger i november sidste år. Her accepterede kabinepersonalet en lønnedgang efter langvarige forhandlinger, der fik massiv medieopmærksomhed.

Lønnedgangen var en del af den spareplan, som luftfartsselskabet lancerede nogle år tidligere for at rette op på den pressede forretning, hvor konkurrence fra især lavprisselskaber har ført til tabt indtjening.

Merete Scheel sætter sig på posten kort tid før, SAS i begyndelsen af december aktiverer en fratrædelsesordning for sine mest erfarne kabinemedarbejdere. Aftalen indebærer, at kabineansatte med mere end syv års anciennitet kan forlade deres job med en pose penge.

Den nye fagforeningsformand ønsker dog ikke umiddelbart at komme med noget bud på, hvordan hun vil gribe arbejdet an.

- Jeg vil ikke komme med store hensigtserklæringer om, hvad jeg kunne tænke mig som CAU-formand, før bestyrelsen i starten af december har haft seminar om vores strategi, fortæller Merete Scheel til standby.dk.

Hun medgiver dog, at der er rigtig mange udfordringer netop nu for de kabineansatte.

- Jeg vil ikke på dette tidspunkt komme ind på enkeltsager, men jeg glæder mig meget til, en del af "boldene" kommer ned i kurven med "løste sager", lyder det fra Merete Scheel.

Merete Scheel har været tilknyttet SAS siden 1983.

/ritzau/

 

Dagens Gossip